Eksriigikogulane hakkab lasteaeda ja kooli ühendama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine riigikogulane Tiit Kuusmik «Laulupealinna» saates.
Endine riigikogulane Tiit Kuusmik «Laulupealinna» saates. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Ida-Virumaa Maidla vald tahab viia põhikooli, lasteaia ja huvihariduse pakkumise ühe mütsi alla ning selleks vajalike eeltööde tegemiseks võetakse ametisse endine riigikogu liige Tiit Kuusmik.

Maidla vald kavatseb sügiseks oma senised haridusteenuseid pakkuvad asutused koondada ühe mütsi alla ehk kui praegu tegutsevad lasteaed ja põhikool eraldi, siis edaspidi on tegemist ühe asutusega, millele peale õppetegevuse lisatakse uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega lubatud huvihariduse andmine, kirjutab Põhjarannik.

Kuna lasteaiale on pärast selle kasvamist ühelt rühmalt kahele vaja uut koolitusluba ning ka kooli koolitusluba tahab 2012. aastal uuendamist, siis on Maidla vallavanema Hardi Murula hinnangul õige aeg kahe asutuse liitmiseks.

Murula sõnul võtab kõikide vajalike dokumentide kokkukogumine ja töötlemine aega, mistõttu olemasolevate inimestega nad hakkama ei saa. Seetõttu võetakse ajutiselt ametisse inimene, kes selle töö ära teeks. «Kas sellele lisandub veel kohustusi, selgub hiljem. Tööpuudust meil kindlasti karta ei ole,» lisas ta.

Endine riigikogu liige Tiit Kuusmik peaks ametisse, mille peaeesmärk on asutuste liitumise ettevalmistamine, asuma uue aasta alguses, et aprillikuuks koolituslubade taotlemiseks vajalik töö ära teha.

Kes tulevikus ühendatud asutust juhtima hakkab, ei ole praegu veel selge. Tiit Kuusmik ei välista võimalust, et kui konkurss uue asutuse juhi leidmiseks välja kuulutatakse, siis ta seal ka kandideerib. Koolitöö kogemus on Kuusmikul ka olemas – enne tööd riigikogus ning Kiviõli linnapeana oli ta ametis just kooliõpetajana.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles