Prantsuse kinematograafia grand old lady Agnès Varda varjus ja valguses

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri Säde
Copy
Möödunud aasta märtsis 90-aastaselt meie hulgast lahkunud režissöör Agnès Varda oli andekas looja, prantsuse uue laine esindaja, kes veel kuu aega varem esitles Berliini filmifestivalil oma viimast teost – dokumentaalfilmi «Varda kui Agnès» (Varda par Agnès). Nüüdsest on see film ka Eesti kinodes.
Möödunud aasta märtsis 90-aastaselt meie hulgast lahkunud režissöör Agnès Varda oli andekas looja, prantsuse uue laine esindaja, kes veel kuu aega varem esitles Berliini filmifestivalil oma viimast teost – dokumentaalfilmi «Varda kui Agnès» (Varda par Agnès). Nüüdsest on see film ka Eesti kinodes. Foto: Filmikaader

Äsja kinodesse jõudnud, eelmisel aastal Berliini filmifestivalil esilinastunud «Varda kui Agnès» on lõpmata sümpaatne dokumentaalfilm prantsuse kino legendist, režissöörist, kunstnikust ja fotograafist Agnès Vardast. Oma südamlikkuse ja inimlikkusega kõnetab see kindlasti neidki, kes pole oma elus ühtki Varda filmi näinud.

Kahjuks jäi «Varda kui Agnès» eelmisel kevadel lahkunud Agnès Varda viimaseks tööks. Tänapäeval tegeleb Varda pärandi ja loomingulise perefirmaga tema tütar, kostüümikunstnik ja produtsent Rosalie Varda, kellega Postimees kohtus Pariisis.

Rosalie Varda on pühendunud oma ema, Agnès Varda töö fookuses hoidmisele, just praegu linastub kinodes köitev portreefilm «Varda kui Agnès», milles 2019. aasta kevadel 90-aastasena meie hulgast lahkunud prantsuse filmikunsti grand old lady Agnès Varda jutustab filmikeeles oma elulugu ning esitleb režissööriameti peenelt varjatud külgi.
Rosalie Varda on pühendunud oma ema, Agnès Varda töö fookuses hoidmisele, just praegu linastub kinodes köitev portreefilm «Varda kui Agnès», milles 2019. aasta kevadel 90-aastasena meie hulgast lahkunud prantsuse filmikunsti grand old lady Agnès Varda jutustab filmikeeles oma elulugu ning esitleb režissööriameti peenelt varjatud külgi. Foto: Liisabet Valdoja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles