Marina Kaljurand: segaste seisukohtade aeg   (13)

Marina Kaljurand
, Euroopa Parlamendi liige, sotsiaaldemokraat
Copy
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Konstantin Sednev

Välisminister Urmas Reinsalu esineb täna riigikogus välispoliitilise kõnega. See on praeguse valitsuse esimene välispoliitiline aruanne, mida jälgitakse tähelepanelikult nii Eestis kui ka välismaal. Esiteks põhjusel, et Jüri Ratase teine valitsus on olnud ametis üle üheksa kuu ja aeg on teha esimesi kokkuvõtteid. Teiseks seepärast, et alates Eesti taasiseseisvumisest ei ole kunagi varem meie välispoliitikas olnud nii palju küsitavaid väljaütlemisi ja segaseid seisukohti.

Olles näinud paarikümne samasuguse kõne valmimist, võin julgelt väita, et tuleb korralik kõne, kus kõik märksõnad on paigas. Küll aga soovitan tähele panna, kui pikalt ja põhjalikult üksikuid küsimusi käsitletakse.

Näiteks seda, kas välisminister julgeb rääkida Eesti-Vene piirilepingutest ja presidendi võimalikust visiidist Moskvasse 9. mail või libiseb Venemaast üldsõnaliselt üle. Mida ütleb välisminister meie peamise liitlase USA viimase aja küsimusi tekitava tegevuse kohta. Kas välisminister peab vajalikuks reageerida riigikogu saalis Jaak Madisoni järjekordsele välispoliitilisele lapsusele, mis seekord puudutas EKREt kritiseerivate suursaadikute tagasikutsumist.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles