Miiduranna sadamasse kavandatakse 60-korruselist pilvelõhkujat

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo KPME tehtud visualiseering Miiduranna sadama tulevikust.
Arhitektuuribüroo KPME tehtud visualiseering Miiduranna sadama tulevikust. Foto: Viimsi vald

Viimsi vallas on praegu avalikustamisel Miiduranna sadama ja selle lähiala detailplaneering, mis näeb ette mitmete kuni kaheksakorruseliste majade ehitamist ning ühe kuni 60-korruselise hoone rajamist.

Rajatavad majad oleksid peamsielt elu- ja ärihooned ning 60-korruselise maja kõrgus küüniks maksimaalselt kuni 220 meetrini ehk oleks praegustest Tallinna kõrgematest majadest ligi kaks korda kõrgem.

Ala arendajaks on Miiduranna sadam, mille nõukogu esimees Aarne Jõgimaa on ühtlasi ka Viimsi vallavolikogu esimees. Jõgimaa ütles Tallinnapostimees.ee`le täna, et ei tea planeeringuga seonduvat täpsemalt ja soovib ennast sellest eemal hoida.

Planeeringule keskkonnamõju strateegilise hindamise aruannet teinud Hendrikson & Ko märgib oma aruandes, et arendaja teatel ehitatakse alale umbes 1000 korterit, mis arvestuslikult tähendab ligi 2700 elaniku lisandumist sinna.

Planeering näeb muuhulgas ette ka praeguste sadamarajatiste renoveerimist reisi- ja jahisadamaks ning see on avalikustamisel kuni reedeni.

Viimsi vallavalitsuse maa- ja planeerimisameti juhataja Oliver Alver ütles, et kui avalikustamise käigus esitatakse proteste, proovib vald need esmalt ise ära lahendada. Kui see ei peaks õnnestuma ning protestid jäävad ikkagi üles, läheb planeering veel Harju maavanema kätte ning jõuab lõpuks kehtestamiseks uuesti Viimsi vallavolikogu istungile.

Kaks korda on planeering vallavolikogus juba olnud. Esmalt kiitis volikogu heaks selle algatamise ja siis võttis selle detsembris vastu, et planeering avalikustamisele panna.

ARHIIV! Miiduranna sadama ümbrusse kerkib moodne elu- ja ärikvartal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles