Seemnemood 2020 – moes on puhtad värvid

Kuido Saarpuu
Copy
Ka seemnemaailmas on omad suunad. Näiteks koguvad populaarsust endisaegsed lillesordid, floksid või lõvilõuad. Köögiviljadel eelistatakse puhtaid värve, mitte enam kirjuvärvilisi segusid.
Ka seemnemaailmas on omad suunad. Näiteks koguvad populaarsust endisaegsed lillesordid, floksid või lõvilõuad. Köögiviljadel eelistatakse puhtaid värve, mitte enam kirjuvärvilisi segusid. Foto: Kuido Saarpuu

Jaanuari keskel Türil Aianduse ja Mesinduse Seltsi majas peetud aiapidajate infopäeva põhifookus oli seemnetel. Uskuge või mitte, aga ka seemnemaailmas on omad suunad.

Infopäeva korraldanud Maarahva poe omanik Mait Soasepp ütles, et infopäeva soov tuli nende eelmise aasta suvel Türil avatud kaupluse külastajatelt. „Tegime infopäeval lühiülevaate 30 000 meil müügil olevast seemnesordist,” sõnas ta. „Rääkisime ka 2020. aasta seemnemüügi suundadest.”

Hobiaiandus kui teraapia

Moest rääkides tõi Soasepp välja, et populaarsust koguvad endisaegsed lillesordid, floksid või lõvilõuad. „Köögiviljadel eelistatakse puhtaid värve, mitte enam kirjuvärvilisi segusid,” avaldas ta. „Väga hinnatud on kõikvõimalikud erikujulised ja -maitselised kõrvitsalised. See-eest arbuusikasvatamise suurem tuhin on möödas. Arbuus on muutunud pigem tavapäraseks kööviljaks, mida kasvatatakse nii ehk naa.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles