Tuntud metsafirma kasutas ilma loata Postimehe kaubamärki (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Timberi postitus Facebookis, milles kasutati luba küsimata Postimees Grupp AS-i kaubamärki.
Timberi postitus Facebookis, milles kasutati luba küsimata Postimees Grupp AS-i kaubamärki. Foto: Kuvatõmmis Timberi Facebooki postitusest

Tuntud Eesti metsafirma ehtis end võõraste sulgedega, kui kasutas sotsiaalmeedias postitust avaldades Postimehe kaubamärki.

AS Timber, mis reklaamib end oma kodulehel Eesti suurima raieõiguste ja metsa enampakkumiste korraldajana, tegi 10. veebruaril Facebookis postituse, mida on ka võimendatud. 12. veebruari õhtuks oli postitus Facebookist juba eemaldatud.

Postitusele lisatud lingi eelvaatest nähtub, justkui oleks tegemist portaalis Postimees.ee ilmunud artikliga «Millistelt tehingutelt metsafirmad enim teenivad. Kas oled ka sarnases situatsioonis?». Ent lingil klikkides tabas lugejat üllatus, sest avanes hoopis metsafirma koduleht Timber.ee.

Postimees Grupp AS teatab Timberile saadetud nõudekirjas, et on mitmel erineval viisil ja moel juba aastaid tagasi registreerinud kaubamärgi «Postimees», muu hulgas on registreeritud ja kehtiv sõnamärk «Postimees».

Kõnealusel juhul on Timber AS jätnud mulje, nagu oleks mainitud artikkel ilmunud Postimehe veebiportaalis, ning rikkunud niiviisi Postimees Grupi AS kaubamärgiõigusi.

Eeltoodust tulenevalt nõuab Postimees Grupp Timberilt, et see lõpetaks viivitamatult Postimees Grupi kaubamärkide lubamatu kasutamise ja kõnealuse postituse eemaldamist Facebookist. Samuti nõuab Postimees Grupp Timberilt vabandust ning kahjutasu.

«Tunnistame eksimust. Oleme praeguseks reklaami avalikkuse eest peitnud,» teatas Timberi turundusjuht Ott Krigul kolmapäeva õhtul. 

Krigul lubas täiendavat infot anda neljapäeval.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles