Õiguskomisjon viivitab otsusega (15)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
19. novembril 1994 tõsteti mere põhjast üles parvlaeva Estonia vöörivisiir.
19. novembril 1994 tõsteti mere põhjast üles parvlaeva Estonia vöörivisiir. Foto: Foto: Jaakko Avikainen/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Riigikogu õiguskomisjonil oli pöördumine valitsusele eile juba valmis, kuid Isamaa ja Reformierakond võtsid sõnastuse pärast veel mõtlemisaega. Õiguskomisjon püüab kokku leppida, mida soovitada valitsusel teha 1097 inimese sooviga tõsta üles parvlaeva Estonia vrakk ja korraldada uus uurimine, sest omal ajal tehtud uurimine ei anna nende hinnangul piisavalt vastuseid.

Õiguskomisjoni pöördumises, mis jäi eile sõnastuse pärast ära saatmata, seisab palve valitsusele kaaluda, kas oleks kohane ja vajalik algatada Soome Vabariigi ja Rootsi Kuningriigiga kõnelused 1995. aasta kokkuleppe muutmiseks, nii et oleks võimalik teha uusi veealuseid uuringuid laeva hukkumiskohas, või kas riigid soostuksid hauarahu kokkulepet tühistama ning lubama vraki üles tõsta.

Riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi (Reformierakond) ütles, et nad võtsid mõtlemisaega. «Mina isiklikult sellist sõnastust ei toeta,» selgitas ta. «Et nüüd hakataksegi laevavrakki üles tõstma. Me tekitame müra mitte millestki, me oleme ülestõstmisest väga kaugel veel.»

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles