«Proviisorid otsustavad ise, kellelt nad ravimeid ostavad» (6)

Kalev Korv
, Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Apotheka apteegiketi omaniku Terve Pere Apteegi frantsiisijuht Marika Pensa Viru keskuse Apothekas.
Apotheka apteegiketi omaniku Terve Pere Apteegi frantsiisijuht Marika Pensa Viru keskuse Apothekas. Foto: Remo Tõnismäe

Apotheka apteegiketi omaniku Terve Pere Apteegi frantsiisijuht Marika Pensa kinnitab, et ravimiärimees Margus Linnamäe annab apteegid oma proviisoritele üle heas usus ega kavatse kasutada neid oma tankistidena. Pensa kinnitusel on apteegiomanikuks saavad proviisorid vabad otsustama, kellelt ja millistel tingimustel nad ravimeid ostavad. 1. aprillil jõustub apteegireform ja ravimite hulgimüüja ei tohi enam apteeke pidada. Linnamäe teatas 7. veebruaril, et annab Apotheka apteegid tasuta üle proviisoritele ja esitab riigile sundvõõrandamise eest kahjunõude.

Miks tuli Margus Linnamäe alles nüüd, kui reformi jõustumiseni on jäänud alla kuu, välja ette­panekuga apteegid proviisoritele üle anda?

Alates apteegireformi vastuvõtmisest on kõik need viis aastat valitsenud segadus, kas reform jõustub või avatakse uus arutelu. Apteegireformi seadus võeti viis aastat tagasi vastu tõsiseltvõetava analüüsita ning tänaseni on suur küsi­märk, milleks seda üldse vaja oli, kui elanike rahulolu apteegi­teenusega on väga suur.

Pärast seaduse vastuvõtmist lubas sotsiaalministeerium korduvalt, et tehakse mõjuanalüüs ja koostatakse toetavad meetmed, mis võimaldaksid proviisoritel apteegid välja osta, kuid neid ei tulnudki.

2018. aastal andis Reformierakond menetlusse eelnõu, mis oleks apteegireformi tühistanud.

Seega ei ole ettevõtjatel olnud kindlust, kas reform tuleb või ei. Ettevõtja süüdistamine, miks ta varem apteeke ei võõrandanud, on asjatundmatu või pahatahtlik.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles