Kohus tühistas sünnitaja juurde kiirustanud pereisa trahvi (11)

BNS
Copy
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Harju maakohus tühistas neljapäeval politsei poolt kodus sünnitava naise juurde sõites lubatud sõidukiirust ületanud mehele määratud trahvi.

Kuigi kiiruseületamise eest trahvi saanud pereisa taotles kohtult vaid trahvisumma vähendamist, tegi politsei kohtule ise ettepaneku kogu trahvimine tühistada ja väärteomenetlus lõpetada.

Pereisa Rait sõitis 7. jaanuaril kodus sünnitava naise juurde 130-140 kilomeetrit tunnis alal, kus oli lubatud sõita 90 kilomeetrit tunnis, ning sai politseilt seetõttu 400 eurot trahvi.

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on politsei kõige tähtsam ülesanne inimesi aidata. «Selles olukorras ei olnud me perele piisavalt toeks. Saades teada, et mees kiirustab koju sünnitava naise juurde, saanuks politseinikud teda aidata ja leida viisi, kuidas mees võimalikult ruttu koju saaks,» ütles ta.

Prefekti kinnitusel taotles pereisa kohtult rikkumise eest määratud trahvisumma vähendamist, kuid juba jaanuaris edastas politsei kohtule oma seisukoha, milles palus rahatrahv üldse tühistada.

7. jaanuaril võttis sünnituse häirekeskuse töötaja telefonitsi antud juhiste järgi kodus vastu 10-aastane Ralf, kuna isa peeti politsei poolt kiiruseületamisel kinni.

7. jaanuaril kell 15.45 märkasid liikluspolitseinikud Tallinna-Narva maantee 31. kilomeetril Narva suunal liikumas sõiduautot Toyota Hilux. Sõiduki kiiruseks mõõdeti 136 kilomeetrit alas, kus on lubatud sõita kuni 90 kilomeetrit tunnis. Teekate oli märg, sadas lörtsi ning õues oli hämar.

Politseinikud andsid juhile peatumismärguande.

Autot juhtis 37-aastane mees, kes selgitas, et ületas kiirust jõudmaks koju oma naise juurde, kes sünnitab. Politseinik täpsustas kuuldut ja küsis, kas pere on koju kutsunud kiirabi, mida mees ka kinnitas.

Sõiduki andmete kontrollimisel selgus, et sõiduki tehnoülevaatus aegus eelmise aasta oktoobri lõpus.

«Igal politseinikul on kaalutlusõigus ning otsuse tegemisel hinnatakse juhtumi kõiki asjaolusid. Nii kaalub politseinik rikkumise raskusastet, ilmastikuolusid, juhi ütlusi, auto seisukorda ja teisi liiklustingimusi nagu näiteks rikkumise toimepanemise aega, kohta või liiklustihedust antud ajahetkel,» märkis politsei.

Tol hetkel otsustas politseinik kõiki asjaolusid arvesse võttes inimesele sellise karistuse määrata.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles