Stiilne viis hulluks minna

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Moeprojekti mentor Liisi Eesmaa, kes ühes Piret Puppartiga pöörase näituse Hull Hall ellu äratas.
Moeprojekti mentor Liisi Eesmaa, kes ühes Piret Puppartiga pöörase näituse Hull Hall ellu äratas. Foto: Margus Johanson

Hall on igav. Hall on tavaline. Ükskõik mida on hallist varem arvatud, Eesti Kunstiakadeemia pöörane moenäitus «Hull hall» lükkab kõik selle suure ja särava pauguga ümber. Midagi nii piire lammutavalt fantaasiarikast näeb Eesti moepildis haruharva. Mine ja raputa oma loovus valla, hall näitus tõotab erakordselt kirgast moeelamust.

Hull hall ei jäta kedagi külmaks. Pehmetest mööblijäätmetest valminud moe hookuspookused jätavad imestusest suu lahti, mitmetahuline fotolabürint läbisegi pooltuhmiste peegelpindadega meelitab mööduja loomingu keskele ekslema. See on näitus, mille mõistmiseks pole vaja moeharidust ega kunstitausta, toores energia kõnetab kohe ja kõiki.

«Avastada on siin palju,» ütleb projekti hing, EKA eksperimentaalvormide kursuse õppejõud ning tunnustatud moekunstnik Liisi Eesma. «Otsi näiteks üles palmikutest kleit, kuhu on põimitud meeletu kogus, tervelt 36 meetrit materjali! Või tiivuline teos, mille loomiseks läks loosi 36 paari tiibu.»

«Hull hall» külvab publiku üle 12 noore talendi pöörase fantaasialennuga. Mentorid: Liisi Eesmaa & Piret Puppart, MUA: Nele Pandis, Modellid: Elis ja Hanna Brita (AL ModelFotod: Riina Varol
Noored talendid: Mari Lemet, Lisette Sivard, Olivia Soans, Agathe Peri, Siim Oja, Kristel Jänes, Anna Karakjan, Eneken Johanson, Kätlin Kummel, Emilia Obidina, Valérie Rust (CHE), Clémence Theil (FRA), Alejandra Vega López (MEX)
«Hull hall» külvab publiku üle 12 noore talendi pöörase fantaasialennuga. Mentorid: Liisi Eesmaa & Piret Puppart, MUA: Nele Pandis, Modellid: Elis ja Hanna Brita (AL ModelFotod: Riina Varol Noored talendid: Mari Lemet, Lisette Sivard, Olivia Soans, Agathe Peri, Siim Oja, Kristel Jänes, Anna Karakjan, Eneken Johanson, Kätlin Kummel, Emilia Obidina, Valérie Rust (CHE), Clémence Theil (FRA), Alejandra Vega López (MEX) Foto: Riina Varol

Moeplahvatuse tooraineks olid tegelikult mööblitööstuse ülejäägid, mis muidu oleks nukralt prügikasti rännanud. Kuid tosina andeka inimese loovus ja lugematul hulgal töötunde äratas selle ellu. Mood on väga õiglane ala, midagi suurejoonelist ei sünni iial lihtsalt. Kui tulemus on rabav, on selle taga alati ka ennastsalgav pingutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles