Kloogarannas nilpsab meri liiga pealetükkivat maja (5)

Copy
Viimase kolme aasta jooksul on meri endale Kloogaranna selles servas maa arvelt ruumi juurde võtnud.
Viimase kolme aasta jooksul on meri endale Kloogaranna selles servas maa arvelt ruumi juurde võtnud. Foto: Eero Vabamägi

Harjumaal Kloogarannas võtab maad ebatavaline nähtus. Meri õgib randa ja tundub, et kõige suurema tüki on ta hauganud just selle koha pealt, kus viimased kümmekond aastat seisab eksministri suvila.

Majaomanik, endine rahandusminister Harri Õunapuu (73) on püüdnud oma elamist kaitsta kivivalliga ning rannale laotatud suure kilega. See moodustis hoiab lained maja vundamendist veidi eemal, kuid mõlemal pool maja asuv piirdeaed vajub tasapisi merre, kui vesi postide ümbert liiva ära uhub. Kaldakaitse ei jää ette üksnes merele, vaid ka rannas jalutajatele, kes peavad sellest kaadervärgist üle ronima.

Siit vähem kui kilomeeter maad Paldiski poole, jõesuudmes asus kümmekonna aasta eest umbes saja meetri pikkune muul. Nüüd on sellest alles vaid mõnemeetrine jupike. Kui Paldiski pool küljes on liivakallas muulijäänustega ühel joonel, siis teiselt poolt on meri liivaranda silmanähtavalt õgvendanud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles