Vastlasupp läheb aina rohelisemaks ja kergemaks (3)

Britt Rosen
Copy
Hernesupp rohelistest hernestest, lisandiks kookoskoor, värsked hernevõrsed ja sidrunhein.
Hernesupp rohelistest hernestest, lisandiks kookoskoor, värsked hernevõrsed ja sidrunhein. Foto: Merit Boeijkens

Vastlaliugu tänavu arvatavasti lasta ei saa, toas kukerpalli visata aga küll. Selle peale sobibki süüa traditsioonilise ja tummise hernesupi asemel kergemat ning kirkamat värvi keedust. Stilist Merit Boeijkens keedab vastlakuul külmutatud hernestest just sellist, ekstra lihtne on tema erkroheline hernesupp pealekauba.

Stilist ja hobikokk Merit Boeijkens peab vana kooli rahvustoitudest väga, kuid on alati aldis uut katsetama. Täpselt nii on ka tema vastlakuu menüüga, kuhu lapsepõlves kuulusid tingimata rammus suitsuliha ja kruupidega hernesupp ning vahukoorega kuklid. Aga supp pani pahatihti kõhu valutama, kuivavõitu kukleid meenutab ta tollest ajast kui tavapärasest erineva kujuga saia – kas võtta tavaline saiaviil ja süüa seda vahukoorega või kujundada kooslus kukliks, maitsel vahet polnud. «Eks see pani valikutele oma pitseri ja hiljem mõlemale meelepärast aseainet otsima,» räägib stilist.

Praeguseks on kuivatatud hernestest vastlasupp asendunud tema köögis kergema ja erkrohelisemaga ning kuklitest loobub ta pigem üldse. «Kui just pole tegu värske ja õhulise kardemonikukliga, mis on pagarikojas vanillise vahukoore, vaarikamoosi ja mandlipuistega mahlaseks tehtud,» lisab Boeijkens möönduse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles