Tallinn andis Laarile ja Priimäele tasuta parkimise loa

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on auto, millel on vanalinna elaniku parkimisluba.
Pildil on auto, millel on vanalinna elaniku parkimisluba. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus andis täna mitmetele endistele linnajuhtidele ja teenekatele pealinlastele tasuta parkimise loa ning soodustuse saajateks olid teiste seas näiteks Mart Laar ja Linnar Priimägi.

Isamaa ja Res Publica (IRL) liider Laar sai tasuta parkimise õiguse kui kunagine linnavolikogu esimees ning Priimägi kui Tallinna teenetemärgi kavaler. Seejuures pidid mehed soodustuse saamiseks kirjutama vastava avalduse.

Samuti said avalduse alusel tasuta parkimise õiguse pealinnas Tallinna endised linnapead Hardo Aasmäe ja Priit Vilba, Tallinna teenetemärgi kavalerid Eino Baskin, Liina Tõnisson, Charles-Villem Vallmann, Uno Heinvere, Andres Keevallik, Helmi Kiik, Enn Soosaar, Tiiu Polli, Jaan Ots, Madis Martinson, Elmo Nüganen ja Tallinna vapimärgi kavaler Jüri Kuuskemaa.

Linnavalitsuse parkimise sooduslubade väljastamise komisjon arvestas soodustuse andmisel taotluste esitajate teeneid Tallinna linna ja Eesti rahva ees.

Lisaks said tasuta parkimise õiguse või tavahinnast oluliselt soodsama parkimise õiguse linnavalitsuse tänase otsuse kohaselt ka 27 asutust.

Transpordiameti arvutuste kohaselt jääb soodustustega parkimiskaartide väljastamisega parkimistasust laekumata ligi kaks protsenti ehk umbes üks miljon krooni. Samas aitavad aastakaardid linnavalitsuse hinnangul aga kaasa linna elu paremale korraldamisele.
Terves kesklinnas ja vanalinnas parkimist võimaldava kuukaardi tavahind on 4500 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles