Karmid piirangud näivad pidurdavat viiruse levikut Hiinas

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Buss saabus Jaapanis Yokohama sadamas karantiinis oleva kruiisilaeva Diamond Princess juurde.
Buss saabus Jaapanis Yokohama sadamas karantiinis oleva kruiisilaeva Diamond Princess juurde. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Uude koroonaviirusesse nakatumine kahanes Hiinas eile juba kolmandat päeva järjest ning võimude kinnitusel on see liikumispiirangute teene. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) hoiatas siiski, et esialgu on võimatu öelda, kus suunas haiguspuhang areneb.

Mullu detsembris Kesk-Hiinast Hubei provintsist arvatavasti Wuhani metsloomaturult alguse saanud viiruspuhang oli eilseks riigis nõudnud 1665 inimese elu ning nakatunuid oli kokku 68 500.

Hiina riikliku tervishoiukomisjoni teatel registreeriti eile 2009 uut haigusjuhtu, päev varem aga 2641. Koroonaviirusesse Covid-19 suri eile Hiinas 142 inimest ehk üks inimene vähem kui laupäeval, vahendas Reuters. Vaid neli uutest surmajuhtumitest registreeriti väljaspool Hubei provintsi.

«Koroonaviiruse kontrollimeetmete mõju on ilmnemas,» lausus tervishoiukomisjoni pressiesindaja Mi Feng, kelle kinnitusel on kahanenud kriitilises seisundis patsientide osakaal kõigist ravil olijatest 21,6 protsendile võrreldes 27. jaanuari 32,4 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles