Soome meri andis välja pool aastat kadunud pärnaka (4)

Lauri Mutso
Copy
Pernajanlahti on kaitsealune märgala, harrastuskalastajate lemmik. Sageli satutakse lahel aga merehätta. Siin päästab piirivalve kolme kalameest, kelle paat uppus, kuid kes pääsesid omal jõul laiule.
Pernajanlahti on kaitsealune märgala, harrastuskalastajate lemmik. Sageli satutakse lahel aga merehätta. Siin päästab piirivalve kolme kalameest, kelle paat uppus, kuid kes pääsesid omal jõul laiule. Foto: Soome piirivalve

20. septembril Soomes Pernajanlahtis kadunud eestlasest kalastaja Aleksandr Velikanov oli Pärnu mees. Pikalt kestnud otsingutest hoolimata teda tol korral ei leitud. Möödunud kolmapäeval ehk viis kuud hiljem avastati sealsamas lahes randa uhutud surnukeha. Kadunud mehe tütar Natalja Velikanova usub, et tegu on tema isaga.

Velikanova sõnul oli isa Soomes töötanud juba peaaegu kümme aastat, kuid mehe kodu asus Pärnus, kus ta käis korra kuus.

Aleksandr Velikanov ​oli 20. septembril pärast tööpäeva võtnud paadi ja sõitnud Pernaja lahele kalastama. Tütre jutu järgi oli see isal tavaks: ta käis igal nädalal korra kalal, vahel isegi sagedamini.

Samal päeval avastati vees hulpimas Velikanovi tühi paat, paadis vaid kalastustarbed ja kinni püütud kala. Mehest endast ei olnud märkigi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles