Paarisaja Tallinna õpetaja eesti keele oskus ei vasta nõuetele (6)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Eesti keele sõnaraamat.
Eesti keele sõnaraamat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinnas ei vasta veel paarisaja õpetaja eesti keele tase kehtestatud nõuetele. Linnavõimud lubavad õpetajaid keeleoskuse omandamisel aidata.

Tallinna linnavolikogu aseesimees Mart Luik esitas arupärimise Tallinna koolide õpetajate eesti keele oskuse kohta. Veebruari seisuga on Eesti hariduse infosüsteemi ja Tallinna linnavalitsuse andmetel pealinnas 204 õpetajat, kes ei valda eesti keelt nõutaval B2-tasemel. Veel kaks aastat tagasi oli see arv aga 240, vahendavad ERRi raadiouudised.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on linnal võimalik õpetajaid keeleoskuse omandamisel aidata. Juba mitmendat aastat on Tallinnas võimaldatud kõigil õpetajatel, kes ei valda eesti keelt vajalikul B2-tasemel, võtta osa linna pakutavast programmist, kus pakutakse tasuta eesti keele kursusi. Belobrovtsev märkis, et õpetajatel on võimalik valida eri keelekoolide vahel.

«Meil ongi selle aasta eelarves planeeritud raha selleks, et õpetajad saaksid õpinguid kas jätkata või alustada,» sõnas abilinnapea. Ta avaldas lootust, et selle aasta lõpuks kahaneb eesti keelt mitte valdavate õpetajate arv veelgi.

Belobrovtsevi arvates võib õpetajatele kujuneda riigikeele oskuse omandamisel suureks takistuseks ajanappus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles