Linnavolikogu uuendas TTV põhikirja

Copy
Pildil TTV, Tallinna Televisioon, mikrofon.
Pildil TTV, Tallinna Televisioon, mikrofon. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Tänasel Tallinna linnavolikogu istungil kinnitati sihtasutuse Tallinna Televisioon põhikirja uus redaktsioon. Opositsiooni esindava Kristen Michali arvates tuleks aga TTV üldse sulgeda.

Tallinna Televisiooni põhikirja muudeti seoses kanali lahkumisega eelmise aasta sügisel üleriigilisest vabalevist. Sihtasutuse eesmärk on tänapäevaste kommunikatsioonivahendite kaudu mitmekülgselt ja loovalt kajastada sündmusi Tallinnas, pakkudes vaatajatele tasakaalustatud tõepärast informatsiooni ning arutelu olulistel teemadel.

Põhikirja uues redaktsioonis on lisaks sihtasutuse eesmärgile ja tegevusele tänapäevastatud ka juhatuse ja nõukogu ülesandeid ja rolli sihtasutuse juhtimisel. Parandatud on põhikirja ülesehitust tervikuna ning välja on jäetud seadust dubleerivad sätted.

Sihtasutuse Tallinna Televisioon läbiviidud hangete tulemusel on käesoleva aasta veebruari algusest TV3 ja TV6 eetris uudistesaade «Tallinna uudised» ja Kanal 11 ja Kanal 2 eetris saade «Tallinna panoraam». Märtsi algusest näeb TV3 ja TV6 eetris debatisaadet «Tallinna kodanikud».

Michal: Tallinna TV vajab uue põhikirja asemel sulgemist

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul tuleb Tallinna TV uue põhikirja kinnitamise asemel linnavolikogul see propagandakanal lõplikult sulgeda. Vastava ettepaneku Reformierakond Tallinna linnavolikogus neljapäeval esitas.

«Sügisel lubas Mihhail Kõlvart, et Tallinna TV paneb 1. oktoobrist 2019 uksed kinni ning sellest vabanev raha suunatakse haridus- ja sotsiaalvaldkonda. Tallinna käesoleva aasta eelarvet lugedes selgub aga, et vaatamata linnapea varasematele sõnadele kulub tänavu Tallinna Televisiooni ülalpidamiseks 2,3 miljonit eurot,» ütleb Michal.

Michali sõnul ei vaja linnajuhtide propagandakanal uut põhikirja, mida Tallinna linnavolikogu täna arutama asub. Selle asemel tuleb linna vajadustele mittevastav propaganda lõpetada. Tallinna TV arvelt vabanevat raha tuleb Michali arvates kasutada katteallikana lasteaia kohatasu kaotamiseks uue õppeaasta algusest.

Reformierakonna fraktsioon esitas tänasel Tallinna linnavolikogu istungil arutatavale Tallinna Televisiooni põhikirja muutmise eelnõule muudatusettepaneku, mille sisuks on telekanali sulgemine 1. juunist 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles