Päästjad on saanud tormi tõttu üle saja väljakutse (1)

Postimees
Copy
Murdunud puu 22. veebruaril.
Murdunud puu 22. veebruaril. Foto: Päästeamet

Laupäeva jooksul on päästjad saanud üle 110 tormituulest tingitud väljakutse. Abi on palutud valdavalt murdunud puude tõttu. 

Päeva jooksul kuni kella poole üheksani õhtul on päästjad saanud üle 110 tormituultest tingitud väljakutse. Väljakutsed on valdavalt olnud seotud murdunud ja teedele või elektriliinidele kukkunud puudega.

Kella 15 ajal käisid päästjad Tallinnas Tulbi tänaval vabastamas kahte murdunud kasepuu alla jäänud autot. Inimesed õnneks viga ei saanud. Kuressaares lendas samal ajal tuules lahti tulnud reklaamplakat auto esiaknasse, mis mõranes. Kella poole viie ajal lõhkus Tallinnas E. Vilde teel murdunud puu kahte autot. Päästjad aitasid puu eemaldada.

Ilmateenistuse veetõusu haripunkt saabub Pärnus kell 22, kui veetase on prognoosi kohaselt 195 cm üle Amsterdami nulli. Haapsalus saabub kõrghetk kesköö paiku, kui tase on prognoosi kohaselt 170 cm üle Amsterdami nulli. Saaremaa veetase on allapoole kriitilist, kuid ka seal on  paljud väikesed teeotsad ja ligipääsud takistatud ning endiselt soovitame vältida sinna liikumist.  

Elektrilevi teatel võib veetõusu kõrghetk kaasa tuua osas jõe- ja rannikuäärsete piirkondades asuvates majapidamistes voolu väljalülitamise, et vältida võrguseadmete lühist ja tagada inimeste ohutus. Lülitamisi teeb Elektrilevi siis, kui olukord seda nõuab, kuid soovitame kriitiliste piirkondade elanikel igaks juhuks elektrikatkestusteks valmistuda.

Veel vooluta majapidamistele taastab Elektrilevi elektrivarustuse kõigi eelduste kohaselt tänase ja homse jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles