Kinnisvaraäris läks «vanade sõprade» vahel jälle naginaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Nostalgiline korter Tallinnas.
Nostalgiline korter Tallinnas. Foto: city24.ee

Väikesed kinnisvarabürood on jälle pahased, et suur kuulutusteportaal City24 tõstab raginal hindu. Too aga pareerib rünnakuid väitega, et nad on niigi odavad ja pakuvad isegi paremat teenust kui Google või Facebook.

Kui seni maksis ühe üüri- või müügikuulutuse ülespanek City24 keskkonda väiksemale kinnisvarabüroole 2,45 eurot, siis alates märtsist juba 5,9 eurot. Sisuliselt tõuseb hind üleöö kaks korda. Lisaks läheb krõbedamaks PRO-paketi hind. Kui varem maksis see 49 eurot ja sisaldas 20 kuulutust, siis märtsis tuleb ainult kümne kuulutuse eest välja käia 59 eurot.

Raske kuulutusi liigutada

Kinnisvaraarendusega tegeleva ettevõtte AS NG Eesti esindaja Aleksandr Mazko sõnul on oma objektide müügi või üürimisega tegelevad väiksemad kinnisvarabürood ja -arendajad sundseisus, sest City24 tõstab igal aastal hindu.

«Paari aasta jooksul on City24 tõstnud meile kehtivas paketis hinda 268 protsenti. Kahjuks ei toimi kinnisvaraportaalide valdkonnas aga vaba turumajandus, mis lubaks vahetada teenusepakkuja soodsama vastu välja, sest konkurente on vähe ja nende vahel liikumine on takistatud,» kurtis Mazko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles