Kristina Kallas: tõrvikurongkäigust osavõtjad tahtsid mulle midagi öelda ja minu ülesanne on neid kuulata (30)

Copy
Kristina Kallas.
Kristina Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti poliitikas keskendutakse viimasel ajal vaid sellele, mis poliitilisi ringkondi eristab, selle asemel et keskenduda sellele, mis seob, leiab erakonna Eesti 200 juht Kristina Kallas.

President Kersti Kaljulaid rääkis esmaspäeval vabariigi aastapäeva kõnes haiget tegemise aastast ja kutsus riigikogu üles oma tööd tegema. Selle üle, kas Eesti poliitika vajab põhjalikku remonti ja millist rolli selles võiksid mängida uued poliitilised jõud, arutletigi seekordses «Esimeses stuudios» Kristina Kallasega.

Kristina Kallase arvates andis president oma sõnavõtus kirjanduslikele karakteritele, nagu Andres ja Pearu, oma tähenduse ja riigipea sõnum oli mõeldud kõikidele erakondadele. «See sõnum oli väga selge, kes on Andresed ja kes on Pearud. Kusjuures see ei jooksnud parteiliini pidi. Ma tahaks öelda, et neid Pearusid on meil kõikides erakondades ja kõik erakonnad on käitunud pearulikult. Ja paljudes erakondades on väga palju Andreseid,» rõhutas Kallas.

Nagu paljudele valijatele, ei tundu ka Kallasele opositsiooni pidev kirumine õige ning pidevalt solvunut mängides ei jõua kuhugi. «Sest ka opositsioon on olnud väga emotsionaalne ja mänginud kogu aeg emotsioonidega,» märkis saatekülaline.

Rääkides 24. veebruari õhtul Tallinnas EKRE algatusel toimunud tõrvikurongkäigust, arvas Kallas, et sellest osavõtjad ei teinud midagi valesti. «Seal on mingi sõnum, mida nad mulle saadavad läbi selle tõrvikurongkäigu. Nad tahavad mulle midagi öelda ja minu ülesanne on neid kuulata.»

Kallase sõnul see ongi Eesti poliitika üks peamine probleem, et n-ö lukku solvamise kultuuris me enam ei oska üksteist kuulata. «Me keskendume hästi palju viimasel ajal poliitikas sellele, mis meid eristab või mis meid lahku lööb. Me ei keskendu üldse sellele, mis meid tegelikult seob. Ja meid seob väga palju.»

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles