Tallinna linnavolikogu arutab abilinnapea umbusaldamist varahommikul

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Abilinnapea Betina Beškina
Abilinnapea Betina Beškina Foto: Mihkel Maripuu

Tallina linnavolikogu esimees Tiit Terik kutsus abilinnapea Betina Beškina umbusaldusavalduse hääletuseks kokku erakorralise volikogu istungi, mis algab reedel, 28. veebruaril kell 8.30.

Teriku sõnul ei taha ta varase istungiajaga kedagi kiusata, tegu olevat hoopis parima võimaliku lahendusega. «Tõepoolest, kunagi hääletati umbusaldusi minu meelest kas kell kaheksa hommikul või veelgi varem. Mina valisin hommikuse aja mitte linnavolinike kiusamiseks, vaid selleks, et saaks hääletuse ära teha enne, kui inimesed lähevad oma igapäevatööle,» ütles Terik Postimehele. Tema sõnul olnuks põhimõtteliselt võimalik kutsuda erakorraline istung kokku ka näiteks selle nädala neljapäeval, kui korralist istungit pole. «Aga näiteks sel neljapäeval  ei saa erakorralist istungit teha seetõttu, et ma ise olen sel päeval lähetuses Euroopa Regioonide Komitee keskkonnakomisjoni koosolekul,» lausus volikogu esimees.

Ta lisas, et kuna linna süsteemis algab tööpäev kell 8.15, siis jõuavad volikogu töötajad hommikul kõik istungi alguseks valmis panna. «Ma oleksin võinud ju istungi alguse määrata ka kella üheks või kaheks päeval, aga inimeste tööpäeva lõhkumine oleks kindlasti olnud paljudele ebamugavam,» arvas Terik.

Järgmise korralise istungi päevakorda ei tahtnud Terik umbusaldushääletust panna seetõttu, et siis oleks võinud istung väga pikaks venida, sest sellise päevakorrapunkti arutamine võib väga pikaks venida.

Linnvolikogu opositsioonierakonnad tahavad sotsiaalvaldkonda kureerivale abilinnapeale Betina Beškinale umbusaldust avaldada seoses möödunud nädalal selgunud infoga, et linnavõim on jätnud kasutamata vanemliku hooleta jäänud laste toetuseks mõeldud raha. Mullu andis riik Tallinnale selliste laste kasvatamise kulu katteks 1385 eurot lapse kohta kuus, millest Tallinn maksis asenduskodu lapse kohta 385 ja hoolduspere lapse kohta 240 eurot kuus. Seega jäi tuhatkond eurot lapse kohta kulutamata. Aastaga jättis linn niiviisi riiulile seisma ligi miljon eurot vanemliku hooleta laste raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles