Välisministeerium: koroonaviiruse kolletes on üle 150 eestlase (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Reisilennuk maandumas Tallinna lennuväljale. Pilt on artiklit illustreeriv.
Reisilennuk maandumas Tallinna lennuväljale. Pilt on artiklit illustreeriv. Foto: Remo Tõnismäe

Välisministeeriumi andmetel 164 eestlast on registreerunud reisile mõnda koroonaviiruse-riiki.

Välisministeeriumis on oma reisi (ehk lühiajalise viibimise) registreerinud Itaalias 32 eestlast, Šveitsis üks eestlane, Hiinas 20 ja Tenerifel 111. Viimase riigi andmed muudkui uuenevad, sest inimesed annavad üha uuesti märku endast ministeeriumile. 

Välisministeerium soovitab jooksvalt jälgida reisiinfot Reisi Targalt portaalis ning seal oma välismaal viibimine ka registreerida. Samuti tasub ühenduses olla oma reisi- ning kindlustuspakkujaga, et olla teadlik oma võimalustest haigus- ja karantiinipiirkondade laienemisel.  

Välisministeerium soovitab järgida Terviseameti käitumisjuhiseid viiruse ja ennetamise kohta.

Kindlasti tuleks riskipiirkonnast ehk Hiinast ja Põhja-Itaaliast (eelkõige Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piedmonte regioonist) naasnul oma tervist kahe nädala vältel väga tähelepanelikult jälgida ning haigussümptomite ehk köha, palaviku ja hingamisraskuste tekkimisel koheselt koju jääda ja oma perearstile helistada, küsida nõu perearsti nõuandetelefonilt 1220.

Võimalusel soovitab terviseamet reisilt tagasi pöördunutel viiruse peiteajal (kaks nädalat) kokkuleppel tööandjaga kodus töötada ja rahvarohkeid üritusi vältida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles