Kaheksa inimest ootab koroonaviiruse testi tulemusi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Merimetsa nakkuskeskuse haigla nakkushaiguste ravi palatisse võivad sattuda ka gripihaiged.
Merimetsa nakkuskeskuse haigla nakkushaiguste ravi palatisse võivad sattuda ka gripihaiged. Foto: Madis Veltman

Terviseamet ütles Postimehele, et kokku on tehtud 16 koroonaviiruse testi Eestis. Neist üksteist on tehtud täna. Kaheksa inimest saab alles homme testi tulemusi teada.

Täna hommikul selgus, et üks inimene põeb Covid-19 haigust. Teised on negatiivsed ja kaheksa inimest veel ootab testi tulemusi.  

Terviseamet kinnitas täna Eestis esimese COVID-19 haigusjuhtumi. Haigestunu viibib Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikus ja terviseamet tegeleb kontaktsete väljaselgitamisega. Viiruse edasist levikut tõkestatakse vastavalt terviseameti juhistele.

«Haigestunu on Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikus arstide hoole all ja terviseamet tegeleb kontaktsete väljaselgitamisega. Meie raviasutused ja kõik pädevad ametkonnad on saanud juhised ja neil on valmisolek vajadusel tegutseda,» ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. «Inimesed, kes kahtlustavad nakatumist koroonaviirusega peaksid võtma ühendust oma perearstiga, küsima nõu perearsti nõuandeliinilt 1220.»

Parim kaitse nakkushaiguse leviku vastu on tavapäraste hügieeninõuete järgimine – käte pesemine ja hingamisteede haiguste sümptomitega inimestega kontaktist hoidumine. Pärast riskipiirkonnast naasmist tuleb tervist 14 päeva jooksul jälgida, võimalusel mitte minna tööle ega kooli ning selles vahemikus palaviku, köha või hingamisraskuse esinemisel võtta koheselt ühendust arstiga ning teavitada teda möödunud reisist.

Koroonaviirust tasub kahtlustada siis, kui on olemas nii äsjane reisikogemus haiguse levikupiirkonnast kui ka haigusele iseloomulikud sümptomid. Muul juhul võib olla tegemist Eestis laialdaselt leviva gripi või gripilaadse viirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles