Austria näitab eeskuju kahe äärmuse valitsusega (3)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Austria konservatiivist kantsler Sebastian Kurz ja roheliste juht asekantsler Werner Kogler viivad edasi ebatavalist valitsust, millel on erinevad vaated peaaegu kõigis aktuaalsetes teemades. 
Austria konservatiivist kantsler Sebastian Kurz ja roheliste juht asekantsler Werner Kogler viivad edasi ebatavalist valitsust, millel on erinevad vaated peaaegu kõigis aktuaalsetes teemades. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Austria uue valitsuse programmis saavad kokku pearätikeeld ja kliimaneutraalsus, kuna riiki juhivad kaks teineteisest kaugel poliitspektri äärtes asuvat erakonda. Parempoolsete konservatiivide ja vasakpoolsete roheliste koostöö sujumist jälgitakse pingsalt paljudes riikides, kus rände- ja kliimaküsimuste päevakorras püsimisel samasugust ebatavalist kombinatsiooni välistada ei saa.

«Kui vaadata ükskõik millist poliitilist küsimust, on peaaegu võimatu leida kaht erakonda, mis oleksid rohkem eriarvamusel, kui on Rahvapartei (ÖVP) ja rohelised,» leiab Viini ülikooli politoloog Julia Partheymüller.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles