Liviko juht: Laua Viinal on eestlaste mandaat (13)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi sõnul armastavad eestlased enim Laua Viina.
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi sõnul armastavad eestlased enim Laua Viina. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Liviko juht Janek Kalvi rääkis Kuku raadio saates «Majandusruum», et Araabia Ühendemiraatide turul läheb müük hästi, kuid sinna jõudmiseks oli vaja tutvusi. Praegu teeb viinatootja tööd, et jõuda Kanada turule ning suurendada kohalolekut Skandinaavias.

Liviko sõlmis 2018. aastal distributsioonileping Araabia Ühendemiraatide turu esindajaga. Kuidas teil seal ärid lähevad?

Emiraadid on Liviko jaoks täiesti arvestatav ja suur turg. Eelmisel aastal saatsime sinna kuus konteinerit alkoholi. Seal on suured poed, meie Selverite mõõtu, mis on läikivast marmorist, kus müüakse ainult alkoholi. Seal täiesti kuiva seadust ei ole, aga see erineb osariigiti – mõnes on seadus karmim, mõnes liberaalsem. Nii nagu meil on piirikaubandus, on seal samamoodi. Kui ühes osariigis on rohkem piiranguid, siis sõidetakse sinna, kus seadused on leebemad.

Kuidas sellisele turule pääseda?

See baseerub kontaktidel. Me oleme oma tooteid juba pikalt eksportinud ja see moodustab suure osa meie ärist. Kui eelmisel aasta tootsime üle 9 miljoni liitri, siis kolmandik sellest läks Eestist ekspordina välja. See on oluline osa meie ärist ja see pidevalt kasvab. Me oleme eksporti teadlikult panustanud ja erinevaid sihtturge on juba üle 50. Aja jooksul tekivad sidemed, kui sihikindlalt tööd teha, aga ilma sidemeteta Emiraatidesse asja pole. Seal on usalduse silda vaja.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles