Fotod ⟩ Isamaa Tallinna piirkond valis uued juhid

Copy

Neljapäeval kogunenud Isamaa Tallinna korralisel üldkogul valiti piirkonnale uus juhatus, erakonna volikogu liikmed ning revisjonikomisjon. 

15-liikmelise juhatuse liikmeteks valiti Sven Sester, Urmas Reinsalu, Madis Kübar, Kaido Kukk, Riina Solman, Siim Kiisler, Olle Koop, Andres Luus, Tarmo Kruusimäe, Kätlin Kuldmaa, Avo Üprus, Karl Sander Kase, Kristjan Ühtid, Pille Lill, Anne Eenpalu, märgitakse Isamaa pressiteates.

Tallinna piirkonna senise esimehe Sven Sesteri sõnul võtab vastvalitud juhatus endale vastutuse 2021. aasta kohalike valimiste eest. «Uuel juhatusel seisavad ees olulised väljakutsed. Varasemased tulemused on näidanud, et kohalikud valimised Tallinnas mõjutavad olulisel määral valimistulemusi ka teistes Eesti kohalikes omavalitsustes. Seega ei avane 2021. aastal ainuüksi võimalus kukutada Tallinna pikaaegne keskerakondlik ainuvõim, vaid edukas meeskonnatöö Tallinnas aitab kaasa ka Isamaa heale valimistulemusele üle Eesti. Selleks, et see edu saavutada, tuleb uuel juhatusel alustada tööd juba täna,» ütles Sester.

Üldkogul võeti vastu ka poliitiline avaldus, mis puudutas Isamaa jaoks olulist teemat – eesti keele õpet alates lasteaedadest. «Tänaseks on selge, et keskerakondlik võim ei ole teinud midagi selleks, et meil oleks pealinnas eestikeelne aineõpe igal tasandil. Nendes kohalikes omavalitustes, kus Isamaa kuulub koalitsiooni, on juba mindud või alustatud üleminekut eestikeelsele haridusele ning jätkame ka Tallinnas võitlust selle nimel, et meil oleksid eestikeelsed koolid ja eestikeelne haridus,» toonitas Sester.

Isamaa volikogu Tallinna esindajateks valiti 25 liiget: Siim Kiisler, Avo Üprus, Madis Kübar, Tõnis-Martin Kons, Kaido Kukk, Pille Lill, Henrik Aavik, Indrek Luberg, Ingrid Mühling, Anne Eenpalu, Kaupo Kuusik, Kalju Kahro, Karl Sander Kase, Riina Kitt, Riina Lutsokert, Birgit Remiküll, Urmas Mardi, Kätlin Kuldmaa, Vello Rehkalt, Katrin Heele Anderson, Helen Hääl, Marika Vanaküla, Kristjan Ühtid, Aivar Kivisiv.

Lisaks 25-le valitud volikogu liikmele kuulub Isamaa volikogusse ka Tallinna piirkonna esimees, kes valitakse esimesel piirkonna juhatuse koosolekul juhatuse liikmete hulgast.

Revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Margit Leerimaa, Sirle Rosenfeldt, Matis Pedak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles