Kodutute öömajas Tallinna kainestusmajas  elab pidevalt veerandsada inimest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu

Novembris Tallinna kainestusmaja Merelahe 4 kolmandal korrusel avatud kodutute öömaja muutus kohe populaarseks ning kinnistunud öömajalisi on seal juba veerandsada.

Novembris ööbis öömajas kokku 92 inimest, keskmiselt oli üks isik kohal kuus ööd. Püsiva teenusevajadusega inimesi, kes olid kohal 14-30 päeva kuus, tuli ette 15, sealhulgas seitse naist. Lühiajalisi, ise saabunud või politsei poolt toodud juhukliente oli kuu jooksul 77.

Detsembris oli ööbijaid kokku 85, keskmine ööbimiste arv ühe isiku kohta oli üheksa ööd. Püsivalt oli öömajas kohal 24 inimest, sealhulgas kaheksa naist. Lühiajalisi juhukliente oli detsembris 61.

Välisriikide kodanikke veetis öömajas aega kolm. Politsei poolt toodi või tuli teistest omavalitsustest 16 inimest. Vanuseliselt on enim ööbijaid aastates 41-60, kokku 41 meest ja 11 naist.  Kõige rohkem on selles vanuses ka püsikliente – 13 meest ja kaheksa naist.

Uus öömaja on avatud kella 21- 9 ja sealsetes kambrites on 24  madratsikohta, varumadratsitega 27.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul oli otsus kasutada kainestusmaja ülakorrust öise majutuskohana igati õigustatud. «Täituvus näitab, et koht on üles leitud ja vajalik,» märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles