Žirinovski: Putin veel üllatab meid pärast 2024. aastat

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Moskvalane kandmas laupäeval toimunud opositsioonipoliitiku Boris Nemtsovi mälestusmarsil plakatit kirjaga «Venemaa ilma Putinita». 
Moskvalane kandmas laupäeval toimunud opositsioonipoliitiku Boris Nemtsovi mälestusmarsil plakatit kirjaga «Venemaa ilma Putinita». Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Vladimir Putin tahab riiginõukoguga luua Venemaa kollektiivse juhtimise organi, et välistada võimu kuritarvitamist, kui ta 2024. aastal presidendi ametist lahkub, ütles Postimehele Venemaa liberaaldemokraatliku partei esimees, duumasaadik Vladimir Žirinovski, kes on tihti Kremli kavatsustest hästi informeeritud.

Mis on Putini algatatud põhiseaduse muutmise peamine eesmärk?

Tähtis on volituste ümberjagamine. Presidendil jääb volitusi vähemaks, suurenevad parlamendi ülem- ja alamkoja, julgeolekunõukogu, ülemkohtu ja põhiseaduskohtu volitused ning riiginõukogu muutub põhiseaduslikuks organiks. Riiginõukogu hakkab mängima suurt rolli: hakkab n-ö formeerima ideoloogiat, strateegilisi eesmärke, mõjutama nii presidendi kui ka valitsuse poliitikat. See tuleb ainult kasuks, sest tugevdab riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles