Teenekas kaotaja võitis (2)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Uku Suviste pärast Eesti Laul 2020 võitu.
Uku Suviste pärast Eesti Laul 2020 võitu. Foto: Konstantin Sednev

«Edison pidi tegema 99 000 ebaõnnestunud katset, et need pirnid siin põleksid. Ma usun, et võimalusi tuleb palju,» ütles Uku Suviste üheksa aastat tagasi ETV «Ringvaates», kui tema «Eesti laulu» võistluslugu «Jagatud öö» viimasel hetkel disklahvi sai. 99 000 katset Suvistel võiduni siiski ei kulunud, ent tema renomee «Eesti laulu» kaotajana on kahtlemata muljet avaldav. «Ma olen kümneid lugusid saatnud, mis pole kuhugi jõudnud, olen poolfinaalist välja kukkunud, disklahvi saanud, teiseks jäänud, aga täna olen ikka siin,» ütles ta laupäeval võidu järel.

Mida Suviste ebaõnnestumistest õppis, on palja silmaga raske märgata, sest aasta-aastalt pole tema repertuaaris ega esituses suurt midagi muutunud, juurde on tulnud vaid enesekindlust, kogemust ja meelerahu. Võta need kolm ja lisa juurde Venemaa laulukirjutaja Filipp Kirkorovi maagiline puudutus ning ongi käes valem, mis kaalukausi lõpuks Suviste kasuks kallutas. Ühismeedias on muidugi süüdistatud ka Vene trolle, aga nii kaugele minna ei tasu, kuna Suvistel on arvestatav hulk fänne ka eestikeelse publiku seas.

Publiku võime tänavuse «Eesti laulu» finaali tulemuse peale üllatuda oleneb sellest, kui palju on keegi silma peal hoidnud meedial, kihlveoportaalidel ja fännihääletustel. Teiseks jäänud 18-aastane koolipoiss Jaagup Tuisk ütles finaali eel, et soodne ennustus võib ju meele heaks teha, aga hääletustulemusi ei tea kunagi ette. Tema õnnetuseks oli tal täiesti õigus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles