Politsei lühinumber 110 lõpetas töö

Copy
1. märtsist lõpetab tegevuse politsei lühinumber 110. Häirekeskusega saab edaspidi ühendust ainult numbril 112.
1. märtsist lõpetab tegevuse politsei lühinumber 110. Häirekeskusega saab edaspidi ühendust ainult numbril 112. Foto: Agnes Aus

Alates 1. märtsist lõpetas lõplikult töö vana politsei lühinumber 110. Politsei kutsumiseks tuleb edaspidi valida hädaabinumber 112.

Kuigi juba viis aastat tagasi otsustati politsei lühinümber 110 sulgeda ning senise lühinumbri sulgemisest on viimastel kuudel ka räägitud, siis ometigi mõnele helistajale tuli see üllatusena, edastas «Aktuaalne kaamera». 

«Kõige viimane kõne, mis veel enne keskkööd läbi tuli, oli 23.57 ja see oli puhtalt meditsiinisündmus, Ida regioonist, see ei olnud isegi politseiga kuidagi seotud,» rääkis häirekeskuse Ida keskuse juhataja Janek Murakas.

Kui seni suunati politsei lühinumbrile helistanud kõned automaatselt edasi hädaabinumbrile 112, siis nüüd kuulevad suletud lühinumbrile helistajad automaatteavitust, mis palub neil kõne lõpetada ja helistada numbrile 112. Esialgu jääb automaatvastaja tööle üheks aastaks.

«Kõige rohkem kõnesid numbrile 110 on meil tulnud Tallinnast ja Tallinna lähiümbrusest. Teine piirkond, mis silma paistab, on Ida regioon ehk Virumaa,» ütles Murakas.

112 on hädaabinumber kõikjal Euroopas ja sellest numbrilt saab appi kutsuda politseid, päästet ja kiirabi. 112 kõnedele vastab häirekeskus, mille päästekorraldajad töötavad Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. Ööpäevas vastab häirekeskus umbes 2600 kõnele, millest appi saadetakse kiirabi, pääste või politsei umbes pooltel kordadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles