Eesti esimene koroonaviirusega patsient on paranemas (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Lääne-Tallinna keskhaigla
Lääne-Tallinna keskhaigla Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eelmisel nädalal Lääne-Tallinna Keskhaiglasse (LTKH) paigutatud koroonaviirusesse nakatunud mees on paranemas, kinnitati raviasutusest.

LTKH kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba ütles esmaspäeval Postimehele, et kuna patsiendi terviseandmete puhul on tegemist delikaatsete isikuandmetega, siis vastavat infot ei ole võimalik avalikkusele jagada. «Küll aga saan öelda, et koroonaviirusega patsient on paranemas,» ütles Suba.

Eesti esimene koroonaviiruse juhtum sai kinnitust eelmisel kolmapäeval. Nakatunu on Eestis alaliselt elav 34-aastane Iraani kodanik, kes saabus 25. veebruaril koos lapsega tööreisilt Iraani tagasi Tallinna Lux Expressi bussiga läbi Riia.

Teadaolevalt ei kaevanud mees terve bussisõidu vältel oma tervise üle, aga Tallinna jõudes helistas kiirabisse. «Ta sai lähedastelt teada, et kellelgi on tuvastatud koroonaviirus. Ta tundis kurgus kipitust ja võttis ise ühendust kiirabiga. Ta isoleeriti praktiliselt kohe,» ütles terviseameti peadirektor Merike Jürilo, kelle sõnul võttis amet kohe ühendust Läti kolleegidega, et neid juhtunust teavitada. Teadaolevalt kasutas mees Riias ka ühistransporti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles