Lõuna-Korea salasekt oli viirusele ideaalne kasvulava

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Shincheonji Jeesuse Kiriku liider Lee Man-hee langes eile koroonaviiruse leviku soodustamise eest vabandust paludes põlvili. 
Shincheonji Jeesuse Kiriku liider Lee Man-hee langes eile koroonaviiruse leviku soodustamise eest vabandust paludes põlvili. Foto: AFP/SCANPIX

Lõuna-Korea salapärase ususekti Shincheonji Jeesuse Kiriku liider Lee Man-hee on oma järgijate silmis teine Jeesus Kristus. Eile langes see väidetav jumalapoeg aga alandlikult põlvili, paludes andestust koroonaviiruse puhangu eest riigis, sest just tema järgijate seast sai alguse haiguse plahvatuslik levik ning meest ennast ähvardab sellega seoses mõrvasüüdistus.

«Ma tahan siiralt inimeste ees vabandust paluda,» lausus 88-aastane Lee murduval häälel pressikonverentsil Gapyeongis, laskudes kahel korral põlvili ja puudutades laubaga maad. «Kuigi see polnud tahtlik, on paljud inimesed nakatunud. Ma palun nende inimeste andestust. Ma olen väga tänulik valitsuse pingutuste eest. Ma palun ka valitsuselt andestust.»

Souli linnavalitsus esitas prokuratuurile kriminaalkaebuse, milles nõuab Lee ja veel tosina kiriku ametiisiku vastu uurimise alustamist süüdistatuna mõrvas ja haigusekontrolli seaduste rikkumises, vahendas Reuters. Prokuratuuri teatel vaatavad nad esialgu kaebust üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles