Summuti kasutamine tõi soomlasest jahimehele trahvi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipüssi summuti
Jahipüssi summuti

Keskkonnainspektsioon trahvis 3000 krooniga möödunud nädala lõpus Valgamaal Karula vallas ühisjahil osalenud soomlasest jahimeest, kes kasutas keelatud jahipidamisvahendit.

Metssea ühisjahil osalenud jahimees oli oma püssile paigaldanud summuti, mille kasutamine on Soomes lubatud, kuid Eestis kehtiva seaduse järgi kuulub keelatud jahipidamisvahendite hulka, vahendas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja.

Enne jahi algust instrueeris jahi juhataja ühisjahist osavõtjaid jahipidamises ja ohutusnõuetes ning kõigi külalisjahimeeste relvad vastasid jahipidamise nõuetele.

Jahi ajal toimunud kontrollimisel avastas keskkonnakaitseinspektor, et üks soome jahimees oli oma jahirelvale paigaldanud helisummuti.

Seadust rikkunud jahimees ühisjahi käigus ühtegi ulukit ei tabanud.

Keelatud jahipidamisvahendite kasutamise eest on trahvitud ka meie oma jahimehi. Näiteks möödunud aasta detsembris jäi Viljandimaal Suure-Jaani vallas keskkonnakaitseinspektoritele vahele öösihikut kasutanud jahimees.

Novembri alguses tabas inspektor Suure-Jaani vallas söödakohas metssigu küttinud jahimehe, kes kasutas akutoitel töötavat valgustit ning oli samuti kinnitanud püssitoru otsa helisummuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles