Valga-Valka korvpallimeeskonna lagunemine keset hooaega tundus pealtnäha ootamatu, ent teemasse süübides selgub, et see oli vaid aja küsimus. Piirilinna klubi juhid saagisid pikalt oksa, millel istuti, saatuslik krõks käis ära tänavuse kalendriaasta alguses.

«Juhtus see, mis pidi. Kui keegi klubi ei juhi ning arengusse ei panustata, siis nii lähebki. Meeskonnale enam raha ei antud. Ilmselge juhtkonna tegemata töö,» alustab teist aastat järjest Valgas mänginud Timo Eichfuss langemisloo jutustamist Postimehele.

Kogenud ääremängija sai piirilinnas negatiivse kogemuse juba mullu. Võistkonna mängutase oli pidevalt nigel, hooaja lõpus tekkisid esimesed rahamured. Endisele koondislasele lubati suvel, et olukord paraneb oluliselt. Nõnda andiski ta klubile uue võimaluse anda.

«Sain kokku peatreeneri Marko Zarkovici, mänedžeri Ainars Vanagsi ja vallavanema Margus Lepikuga. Arutasime minu lepingu läbi ja lubati, et asja võetakse tõsisemalt ja kõik läheb paremaks,» selgitab Eichfuss.

Julge otsus, sest väga tõsised ohumärgid olid õhus. Klubi oli ja on endiselt võlgu paari kuu palgad enamikele eelmise hooaja mängijatele ja treeneritele.

Kommentaarid
Copy