Tallinna alkoholipiirangud puudutavad ka kasiinosid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Eelnõu järgi peavad Tallinna pubid lõpetama tööpäeval alkoholi müügi kell 2.
Eelnõu järgi peavad Tallinna pubid lõpetama tööpäeval alkoholi müügi kell 2. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna linnavalitsus saatis volikokku kinnitamiseks öiste alkoholimüügipiirangute eelnõu, mis peaks jõustuma tänavu 1. oktoobril.

Kui esialgse plaani järgi ei pidanud öised alkoholimüügipiirangud kasiinosid puudutama, siis nüüd on ka hasartmängudele kehtestatud öine müügipiirang, kuid see on tunni võrra leebem kui tavaliste kõrtside puhul.

Alkohoolse joogi jaemüük kohapeal tarbimiseks on keelatud esmaspäevale, teisipäevale, kolmapäevale, neljapäevale ja reedele eelneval ööl kella 2–6. Laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl on alkoholi müük keelatud kella 3–7.

Kasiinodes ja ööklubides tohib alkoholi müüa tunni võrra kauem ehk tööpäevadele eelnevatel öödel kella 3–6, laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl kella 4–7.

Linnavalitsus alustas piirangute ettevalmistamist juba mullu septembris. «Pöördusime erinevate huvigruppide ja organisatsioonide poole ettepanekute saamiseks. Arutelu oli nii aktiivne, et seda tuli pikendada, kuigi esialgu taheti vastav eelnõu vastu võtta möödunud aasta lõpus. Arutelu käigus me ka uuendasime ja täiendasime esialgset plaani,» lausus linnapea Mihhail Kõlvart.

Ta lisas, et meelelahutusasutustes öise alkoholimüügiga kaasnevaid probleeme püüti lahendada erineval moel, sealhulgas ka läbirääkimiste kaudu. «Proovisime tegeleda konkreetsete baaridega. Aga kahjuks puutusime kokku sellega, et kui ühe konkreetse juriidilise isiku kohta tuli kohtuotsus, siis järgmisel päeval pandi see firma kinni ja samal aadressil alustas tegevust samade omanikega uus firma,» rääkis Kõlvart.

«Puutusime kokku ka sellise olukorraga, et läbirääkimiste käigus ettevõtted võtsid erinevaid meetmeid, sealhulgas turvakontroll, turvateenistuse kaasamine ja mõned piirangud. Ja kui läbirääkimised lõppesid, taastus vana olukord,» lisas ta.

Kõlvart tõdes, et kindlasti püüab alguses mõni ettevõte piirangutest mööda hiilida. «Aga meie eesmärk on pikaajaline ja ma loodan, et tasapisi hakkab alkoholi tarbimise kultuur muutuma. Poodides öise alkoholimüügi keelamine oli ju Tallinna initsiatiiv. Täna on see kehtestatud riigi seadusega ja me kõik oleme sellega harjunud, peame seda normaalseks ja näeme ka selle positiivset mõju,» rääkis linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles