Läbi piiritõkkepuu Eestisse tunginud Vene ärimees soovib jääda siia elama (11)

Copy
Narva  piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvas Eesti-Vene piiril maasturiga läbi tõkkepuu Eestisse tunginud Vene ärimees soovib pärast vanglakaristuse kandmist jääda elama Eestisse. Mees tunnistas Vene uudisteportaalile Fontanka, et kaalus oma ekstreemset tegu kaua ja jättis enne Eestisse tungimist oma perekonnaga hüvasti.

«Kui mul oleks valida Venemaa ja eutanaasia vahel, valiksin ma eutanaasia,» rääkis Anatoli Bogdanov, kes on raske puudega. Ta sattus üheksa aasta eest, kuu pärast oma poja sündi, Peterburis liiklusõnnetusse, milles kaotas mõlemad jalad.

Bogdanov sõitis ööl vastu 1. märtsi Mitsubishi Pajeroga Narvas Eesti-Vene piiripunktis läbi tõkkepuu ja peatus alles Narvas. Seal palus ta kohalikel taksojuhtidel endale politsei kutsuda. Viru maakohus mõistis talle teo eest kolmekuulise vangistuse, samuti peab ta tasuma 506 eurot.

«Kui keegi kavatseb mu tegu korrata, siis on parem seda mitte teha. Ostke parem Schengeni viisa ja ärge hakake Eesti väravaid lõhkuma, tuleb odavam,» ütles Bogdanov pärast kohtuotsuse väljakuulutamist.

Anatoli Bogdanov töötas enne Eestisse tungimist Peterburis IT-ärimehena. Tema äripartner Filip Kulin iseloomustas teda kui veidrat, kuid haritud ja head inimest. Ta meenutas, et kümmekond aastat tagasi arutas ta Bogdanoviga võimalust alustada Eestis IT-äriga, kuid jutuks see tookord jäigi.

Bogdanov tegeles Venemaal viimasel ajal domeenide registreerimisega. Bogdanovi firma Netfoks esitas viimati majandusaasta aruande 2018. aasta kohta. Selle järgi oli firma müügitulu kuus miljonit rubla (umbes 81 000 eurot) ja kahjum 163 000 rubla (2200 eurot).

Bogdanov sattus 17. veebruaril 2011 Peterburis Maloohtinski sillal liiklusõnnetusse, milles osales neli sõidukit. Ta sai liiklusõnnetuses niivõrd raskelt vigastada, et kaotas mõlemad jalad. Bogdanov üritas pärast õnnetust nõuda Peterburi linnalt kahjutasu, süüdistades linnavõime suutmatuses tagada sillal nõuetele vastavaid liiklusolusid. Kohus talle hüvitist ei määranud.

«Kaotasin oma tahtejõu, mul oli selleks palju põhjuseid. Ma tunnen ennast kindlamana, kui meie seljataga on Eesti politsei, mitte Vene oma,» ütles Bogdanov.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles