Venemaa tippuisutaja tätoveeris jalale Tallinna silueti

Ville Arike
, reporter
Copy
Sergei Mozgov ja Anna Janovskaja sõidavad 2015. aastal Tallinnas juunioride MMil kulla poole.
 
Sergei Mozgov ja Anna Janovskaja sõidavad 2015. aastal Tallinnas juunioride MMil kulla poole.  Foto: Rahvusvaheline uisuliit (ISU)

Eile Tallinnas alanud iluuisutamise juunioride MMil on külaliseks hiljutine tippsportlane, kes võitis täpselt viis aastat tagasi samas paigas sama võistluse. Ning sai sellest nõnda palju inspiratsiooni, et tükike Eestit on temaga nüüd alati kaasas. See noor mees on Venemaa jäätantsija Sergei Mozgov.

Järgmisel nädalal 25-aastaseks saav Mozgov käis Eesti pealinnas esimest korda kaheksa aastat tagasi, osaledes juunioride GP-l. Ta uisutas esimest hooaega koos uue paarilise Anna Janovskajaga ning just Tallinnas saadi rahvusvahelisel tasemel esimene võit.

«See oli mulle väga tähendusrikas! Pärast seda naasen Tallinna alati väga hea meelega. Võitsin kõigil siin peetud võistlustel esikoha, linn ise aga meeldib oma rahulikkusega. Lisaks on Tallinnas väga vahva vanalinn,» alustab Mozgov Postimehega vesteldes ülistuskõnet.

Juunioride GP võitis ta koos Janovskajaga ka hooajal 2013/14 ning seejärel veel aasta hiljem tuli juba selle vanuseklassi MM-kuld.

Pilte vaadates jäädi pidama Oleviste motiivile

«Tahtsin seda kuidagi jäädvustada ja tekkis tätoveeringuidee. Siirdusin kohe pärast autasustamist ühe selle ala meistri juurde. Arutasime asja ja leidsin, et tahaks jäädvustada midagi vanalinnaga seotut, mõnda torni. Vaatasime pilte ja jäime pidama Oleviste kiriku motiivile. See kirik on üks Tallinna sümbolitest ja paistab igale poole,» selgitab Mozgov, kelle lihaseliselt sääremarjalt leiabki nüüd tükikese Eestit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles