Prokurör taotleb Kõmmari tapmises süüdistatavale vangistust (1)

BNS
Copy
Raivo Rätte ehk Kõmmari tapnud Karel Šmutov kohtus.
Raivo Rätte ehk Kõmmari tapnud Karel Šmutov kohtus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Prokurör taotles neljapäeval Harju maakohtus kohtuvaidluses muusik Raivo Rätte ehk Kõmmari tapmises süüdistatavale Karel Šmutovile vanglakaristust.

Põhja ringkonnaprokuröri Kelly Kruusimägi hinnangul on Karel Šmutovi (27) süü tõendatud ning talle tuleb mõista seitsmeaastane vanglakaristus. 

Kaitsjad Sirje Must ja Anu Vilt leidsid, et Šmutov tuleb tapmise süüdistuses õigeks mõista.

Kohus lanetab otsuse 24. aprillil.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Kõmmari tapmises tema endise abikaasa uut kaaslast Karel Šmutovit, kes muusikule autoga otsa sõitis. Jaanuari alguses alanud protsessil Šmutov end tapmises süüdi ei tunnistanud.

Prokurör Kelly Kruusimägi sõnul on prokuratuur tõendeid hinnates seisukohal, et Raivo Rättele otsasõit ei toimunud juhuslikult ega olnud õnnetus, vaid süüdistatav nägi auto ees seisnud Rättet ja sõitis talle tahtlikult otsa.

2018. aasta 19. juulil kell 00.09 sai häirekeskus teate lähedaste vahelisest tülist Tallinnas Nõmme linnaosas Kivi tänaval.

Teates väideti, et Kivi tänaval ründas 48-aastane Rätte 27-aastast Šmutovit ja oma 40-aastast ekskaasat Palmit. Kohale jõudnud politseinikud leidsid sündmuspaigalt avariilise sõiduauto Audi A6, katkise aia ning selle juurest raskelt viga saanud Rätte.

Muusik toimetati küll haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Järgmisel päeval taotles prokuratuur kohtult Šmutovi vahistamist, kuid kohus sellega nõus ei olnud, kuna leidis, et too on varem kriminaalkorras karistamata ning tema pakkuminek pole tõenäoline.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles