Telekanal PBK katkestab infosaate «Eesti uudised» tootmise

BNS
Copy
PBK võttegrupi auto.
PBK võttegrupi auto. Foto: Andres Haabu

Telekanal Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) katkestab igapäevase infosaate «Eesti uudised» tootmise, põhjendades seda «ebaproportsionaalse riiklike ja õiguskaitseorganite majandusliku survega Baltijas Mediju Alianse (BMA) ettevõtetele».

«Seoses ebaproportsionaalse riiklike ja õiguskaitseorganite majandusliku survega Baltijas Mediju Alianse (BMA) ettevõtetele, sealhulgas Eestis suuruselt kolmandale kommertstelekanalile – Pervõi Baltiiski Kanal (PBK), on meediagrupi juhatus sunnitud vastu võtma otsuse katkestada igapäevase infosaate «Eesti uudised» tootmise,» teatas BMA grupi turundus- ja PR juht Sindija Fridenberga neljapäeval BNSile.

Viimane uudistesaade jõuab televaatajateni 19. märtsil. Samuti peatatakse Läti territooriumil iga päev eetris oleva infoprogrammi «Läti aeg» tootmine.

«Eesti uudised» on Eesti venekeelse elanikkonna seas populaarseim infosaade, mille tootjaks on ainus mitteriiklik teleuudisteteenistus Eestis. See on mittetulunduslik saade, mis on toodetud eranditult BMA meediagrupi teenitud vahenditest. 2019. aastal küündis PBK uudistesaate televaatajate arv 55 000 inimeseni, teatas Fridenberga.

«PBK jätkab oma tööd, kõik muudatused on seotud vaid uudistesaate tootmisega. See on sunnitud samm. Meile teeb haiget, et välised tingimused ei luba meil ajakirjanike jaoks tööd kindlustada. Neid usaldasid meie vaatajad, nad oskasid äratada huvi sündmuste vastu riigis, kus elavad meie vaatajad ja nende lapsed. Soovime tänada uudisteteenistuse töötajaid nende professionaalsuse, lojaalsuse ja toetuse eest nende aastate vältel,» rääkis Fridenberga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles