Estcoy-13 koostööoperatsioon Afganistani julgeolekujõududega lõppes edukalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-13 kaitseväelased Tartu kesklinna lastekeskuse saadetud jõulukaartidega.
Estcoy-13 kaitseväelased Tartu kesklinna lastekeskuse saadetud jõulukaartidega. Foto: Kaitseväe peastaap

Eile lõppes Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Eesti jalaväekompanii Estcoy-13, Afganistani julgeolekujõudude ja Helmandi Väekoondise üksuste koostööoperatsioon Talvevõit.

Detsembri algul alanud operatsiooni käigus leidsid Estcoy-13 kaitseväelased kuus peidikut, mis sisaldasid tulirelvi ja laskemoona, samuti lõhkekehade valmistamise komponente. Kokku on Estcoy-13 leidnud alates teenistuse algusest novembris seitse relvapeidikut ning teinud kahjutuks 43 isevalmistatud lõhkekeha. Koos Afganistani julgeolekujõudude üksustega on isevalmistatud lõhkekehasid kahjutuks tehtud üle 200.

Estcoy-13 põhiülesanneteks operatsioonil oli vastase häirimine ja eksitamine koostöös Ühendkuningriikide luurerühma ja snaiprigrupiga, samuti teede puhastamine isevalmistatud lõhkekehadest, et avada teed liikumiseks lõunast tulevatele Afganistani armee ja politsei üksustele.

«Operatsiooni Talvevõit eesmärgiks oli survestada Talibani olulisi tugipunkte ja suruda mässulisi lõuna poole,» ütles Eesti jalaväekompanii ülem major Kaido Kivistik. «Operatsiooni lõpptulemusena viisime oma üksused loodetust sügavamale varasemalt vastase kontrollitud alasse ja lõime sinna oma kontrollpunkti,» ütles major Kivistik.

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aasta märtsikuust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles