Põhja päästjad käisid eile kolm korda aitamas kodus kukkunud inimesi

Copy
Foto: Arvo Meeks

Põhja päästekeskuse päästjad käisid eile Tallinnas kolmel korral aitamas kodus kukkunud inimesi, kes ei olnud võimelised iseseisvalt püsti saama.

Häirekeskus sai neljapäeval kell 8.36 teate, et Haabersti linnaosas on 62-aastane naine oma kodus ratastooliga kukkunud ja juba tunde ilma abita maas lebanud, teatas Põhja päästekeskus.

Hädalise avastas naaber. Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu ja avasid kiirabitöötajatele ukse seestpoolt. Hiljem aidati patsient kiirabiautosse viia.

Kell 17.19 käisid päästjad Paldiski maanteel kortermajas, kus oli kodus kukkunud mees, kes enam püsti ei saanud ja hüüdis appi. Päästjad sisenesid akna kaudu ja avasid kiirabile ukse.

Kella 19.44 ajal kutsus Lääne-Harju vallas Veskikülas Kalda teel abi 70-aastane naine, kes oli kodus vastu ahju kukkunud ja ei suutnud enam liikuda. Päästjad avasid ukse kannatanu nõusolekul jõuga ja viisid naise kiirabiautosse.

Päästjatel tuleb sageli käia väljakutsetel, kus abi vajab oma kodus kukkunud inimene, kes ei suuda ise ust avada ja mõnikord isegi abi kutsuda. Üksi elavate terviseprobleemidega vanemate inimeste kodu tuleb üle vaadata ja kujundada ohutumaks, et välistada kukkumist või selle raskemaid tagajärgi. Samuti peab olema läbi mõeldud, kuidas on eakal või puudega inimesel võimalik igas olukorras abi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles