Kaljulaid ei osale koroonaviiruse tõttu Eesti Kongressi aastapäeval (32)

Copy
Kersti Kaljulaid Ameerika Ühendriikides.
Kersti Kaljulaid Ameerika Ühendriikides. Foto: Presidendi kantselei

Laupäeval nädalaselt visiidilt Ameerika Ühendriikidesse naasnud president Kersti Kaljulaid loobus osalemast laupäeval Tallinnas peetaval Eesti Kongressi aastapäevaüritusel, kuna riigipea võis Ameerika Ühendriikides viibida koroonaviirusesse nakatanuga samas saalis.

Presidendi kantselei pressiesindaja Taavi Linnamäe ütles ERRile, et presidendi koroonaviiruse test osutus negatiivseks. 

Kaljulaid osales nädala esimesel poolel Washingtonis peetud Ameerika Iisraeli avalike suhete komitee (AIPAC) kongressil, mille korraldajad teatasid reedel, et kahel sellel osalenul tuvastati koroonaviirus. AIPAC-i korraldajad teatasid meilis osalejatele, esinejatele ja kongressibüroodele, et nakatunud isikud olid tulnud 1.- 3. märtsini peetud kongressile New Yorgist.

«Hetkel tegeleme selle väljaselgitamisega, kas viibisime AIPACil nakatunutega üritusel samal päeval või samas saalis. Täna teadaolevalt nakkab viirus vahetul kokkupuutumisel piisknakkuse teel,» ütles presidendi kantselei pressesindaja Mailin Aasmäe.

Kogu reisi vältel on riigipea ja teda saatev delegatsioon võtnud kasutusele ennetavaid abinõusid, pidevalt desinfitseerinud ja järginud kõrgendatud hügieeninõudeid. Mingeid sümptomeid kellelgi delegatsioonist ei ole, kõik on terved.

«Oleme konsulteerinud terviseameti ja arstidega ning nende soovitusel teeme Tallinna jõudes ka vastavad testid ning ka pärast testitulemuste selgumist jälgime inimeste tervist,» ütles Aasmäe.

Täna oli kavas riigipea esinemine Eesti Kongressi 30. aastapäeva aktusel, aga kuna selleks ajaks pole analüüside tulemused veel selged, siis võimaliku ohu minimeerimiseks jättis riigipea sinna minemata.

Kaljulaid jõudis Eestisse tagasi neljapäeval.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles