Enamiku suuremate lehtede tellijate arv on aastaga vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Enamiku Eesti suuremate ajalehtede tellijate arv on 2012. aasta jaanuari alguses väiksem kui aasta tagasi samal ajal.

ASi Eesti Ajalehed juhatuse liige Tarvo Ulejev ütles BNSile, et Eesti Ekspressil on jaanuari alguse seisuga tellijaid 21 000 ja Maalehel 29 000, 2011. aasta jaanuaris oli nende lehtede tellijate arv vastavalt 19 400 ja 27 450. Eesti Päevalehe tellijate arv on tänavu jaanuari alguses tema sõnul 24 400, mullu samal ajal oli see 26 600.

«Alanud aastal prognoosime olemasolevate tellijate taseme püsimist,» lausus Ulejev.

SL Õhtuleht ASi juhatuse esimees Kristjan Mauer rääkis BNSile, et Õhtulehel on 4. jaanuari seisuga 35 000 tellijat ning eelmise aasta alguses oli tellijaid kolme protsendi võrra rohkem.

«Tõsi, tavaliselt tellimuste seis jaanuari lõpuks suureneb, kuna kuu jooksul lisanduvad aasta lõpus tellimust pikendada unustanud tellijad,» kommenteeris Mauer. «Ajalehetellimuste osas ootame alanud aastalt senise stabiilsuse jätkumist,» lisas ta.

ASi Äripäev turundusdirektor Rain Väät ütles BNSile, et Äripäeval on 2012. aasta jaanuari alguse seisuga 10 832 tellijat. 2011. aasta jaanuari alguses oli lehel tema sõnul 12 693 tellijat. See teeb lehetellijate arvu languseks 15 protsenti.

«Äripäeva tellimuste arv püsib pluss-miinus viie protsendi raames võrreldes aasta algusega,» prognoosis Väät kogu alanud aastaks.

ASi Postimees levidirektor Maarek Järvsoo ütles BNSile, et Postimehel on alanud aasta alguses tellijaid ligi 59 100, mis on üle 1500 tellija enam kui lõppenud aasta detsembri alguses. Võrreldes 2011. aasta jaanuari algusega on tellijate arvus toimunud väike, umbes kolmeprotsendine langus, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles