Välisministeerium: karantiinialadelt saavad haigusnähtudeta turistid naasta koju (1)

Copy
Laupäeva pärastlõunal jõudsid Eestisse tagasi koroonaviirusest haaratud Põhja-Itaalias puhanud Eesti turistid.
Laupäeva pärastlõunal jõudsid Eestisse tagasi koroonaviirusest haaratud Põhja-Itaalias puhanud Eesti turistid. Foto: Remo Tõnismäe

Seoses Itaalias Lombardia regioonis ning Parma, Piacenza, Rimini, Emilia Romagna, Modena, Pesaro Urbino, Veneetsia, Padova, Treviso, Allessandria, Verbano-Cusio-Ossola, Novara, Vercelli, Asti provintsides kehtestatud karantiinirežiimiga soovitab välisministeerium kodanikel, kel haigusnähte ei ole ilmnenud, pöörduda tagasi koju.

Karantiinitsoonidest väljumine toimub läbi vastavate kontrollpunktide ja turistidel on lubatud koju pöördumiseks tsoonist väljuda. Hinnata tuleb aga enda ja oma lähedaste tervislikku seisundit, see tähendab, et palaviku korral, mis on rohkem kui 37,5 kraadi, tuleb püsida kodus või peatumispaigas ja helistada kiirabi telefonil arstiabi saamiseks. Riskipiirkonnast lahkunutel tuleb end 14 päeva karantiinis hoida ja jälgida oma kehatemperatuuri.

Tsoonis olles palub välisministeerium inimestel järgida kohalike ametivõimude juhiseid. Tsoonisiseselt võib samuti esineda liikumispiiranguid ning liikumine toimub hädavajadusel, st arstiabi saamiseks, poes ja apteegis käimiseks jms.

Praegu liiguvad rongid ja lennuki karantiinitsooni tavapäraselt, aga tsoonist lahkumiseks tuleb oma reisi põhjendada alalisse elukohta või kodumaale tagasipöördumisega. Kui Eesti kodanikel tekib koju pöördumisega probleeme, siis palume helistada konsulaarabi hädaabitelefonil: +372 53 01 9999 (24 h). Soovitame kodanikel ühendust võtta ka oma reisi- või lennufirmaga.

Täpsemalt saab kehtestatud piirangutest ja käitumisjuhistest lugeda välisministeeriumi Reisi Targalt lehelt.

Itaalias toimiv kiirabi number: 112

Üleriigiline viiruse infotelefon: 1500.

Välisministeerium jälgib pidevalt olukorda ning uuendab aktiivselt reisisoovitusi Reisi Targalt lehel. Palume inimestel oma välisreis välisministeeriumi veebilehel registreerida. Samuti soovitame tutvuda riigipõhiste reisihoiatustega lehelt ning jälgida koroonaviirusega seonduva üldise reisihoiatuse ajakohasust SIIT.

Lähemalt saab koroonaviirusest ja ennetamisest lugeda terviseameti lehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles