GALERII Ansip nõuab Eesti hea maine taastamist (33)

Copy

Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansip rääkis reedel Postimehe ja advokaadibüroo TARK korraldatud konverentsil «Uus majandusmudel», et Eesti peab olema avatud uutele tehnoloogiatele digivaldkonnas ja energeetikas, sest ainult siis saab meil olla hea ja ilus tulevik.

«Maailma tippude tipud on tegelenud personaalandmete töötlemisega. Selles osas tuleb tunnistada, et Euroopa on USAst selgelt maha jäänud, ent uus võidujooks tuleb tööstusandmete pärast. Seal on Euroopal päris head võimalused,» ütles ta.

Terav Turutaju

Personaalandmete töötlemisest rääkides tõi Ansip näiteks Facebooki ja Google’i, mis pole tema sõnul insener-tehnilises mõttes raketiteadus, pigem väga õigesti turusituatsiooni tabades oma edu saavutanud ettevõtted. «Nii need globaalsed teenusepakkujad ka lendu läksid ja kuna Euroopas ei saadud aru, milline on tulevik, siis jäimegi maha,» ütles ta.

Seevastu tööstusandmete jagamine ja agregeerimine on Ansipi sõnul hoopis keerulisem töö. «Tänapäeval ei kustuta praktiliselt keegi tekkinud andmeid ära. Kõike hoitakse selleks, et õpetada arvuteid ja tehisintellekti. Selles võidujooksus tuleb võitjaks see, kes saab piisaval hulgal andmeid arvutite õpetamiseks,» ütles Ansip.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles