Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2020/03/08/12996602t1h10ba.jpg)
Eesti on muutumas üleriigiliseks kloostriks – ülereguleeritud ja jäik. Aga pinna all on käärimas, otseses mõttes, käsitööjookide tootmine, nagu ka kloostrites omal ajal. Ja nagu kloostri külastamine on seotud ligipääsuga millelegi salajasele, nii võimaldab ka siidritalude, veinimajade ja viinaköökide külastamine näha või kuulda midagi, mis puudutab kas salajast retsepti või infot, millised viinamarjad meie laiuskraadidel üldse vastu peavad.
Mida lihtsamaks muutub võimalus reisida, seda enam mõjutab turism mistahes riiki. Kui varem moodustasid turismitööstuses kaaluka osa Soome ostlemisturistid, siis nüüd on üha tähtsamaks muutunud see, mida siin näha ja kogeda saab.