Kas Tokyo OM toimub? Port: 50:50

Copy
Millist mõju avaldab koroonaviirus Tokyo suveolümpiale, pole praegu selge.
Millist mõju avaldab koroonaviirus Tokyo suveolümpiale, pole praegu selge. Foto: Foto: Charly Triballeau/afp/scanpix

Spordibioloog Kristjan Pordi arvates pole Covid-19 üksikutele üritustele nii suure mõjuga kui näiteks jalgrattahooaja suurtuuridele Giro d’Italia, Tour de France ja Vuelta, mida käivad tee ääres vaatamas miljonid inimesed ning mis on igapäevases liikumises. Seal, kus voolavad inimesed, voolab ka koroonaviiruse oht.

Pordi sõnul oli olemas kartus, et 2020. aastal hakkab maailmas möllama pandeemia ehk kogu riiki või kontinenti haarav nakkushaigus. «USA julgeolekuteenistuse raportis oli kirjas, et selline asi võib toimuda, ning neile langeb suur vastutus toetada maid, kellel on raskusi. Erialavaldkonnas nähakse säärast ohtu pidevalt ette.»

Kui paljude tavainimeste jaoks on koroonaviirus tekitanud tunde, nagu kukuks maailm kohe kokku ning Itaaliasse reisides võid kohe haiglasse rutata, siis nii mõnelegi teadlasele on ravivõimaluse leidmine põnev intellektuaalne mäng. Port lisab: «On mõistatus, milline ohuallikas iseloomult on. Saksamaalt tuli uudis, mille järgi võib olemas olla üks üsna kättesaadav ravilahendus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles