Opositsioon küsis Repsilt Moskva mõjutustegevuse kohta Eesti vene koolides (1)

BNS
Copy
Haridusminister Mailis Reps teatas, et eksamid lükkuvad teadmata ajaks edasi.
Haridusminister Mailis Reps teatas, et eksamid lükkuvad teadmata ajaks edasi. Foto: Sander Ilvest

Reformierakond päris haridusministrilt Mailis Repsilt aru Venemaa mõjutustegevuse jõudmise kohta Eesti vene koolidesse, edastas esmaspäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Reformierakonna poliitikute hinnangul eelistavad vene koolide ajalooõpetajad Venemaa korraldatud täiendkoolitusi Eesti omadele. 

Reps ütles, et Venemaal käis täiendkoolitusel mullu seitse õpetajat, kellest üks oli ajalooõpetaja. Seal käiakse tema sõnul venekeelsel logopeedikoolitusel, mida Eestist ei saa. Miks aga eelistas üks ajalooõpetaja täiendkoolitust Venemaal, Reps ei teadnud.

«Selliste nüanssidega tegeleb pigem kaitsepolitsei isiku tasandil, aga mingit objektiivset põhjendust, miks peaks täna minema väljapoole Eestit ennast täiendkoolitama, et seal peab väga detailseks minema ajaloos, seda ei ole,» sõnas minister Reps.

Kahes Tallinna vene koolis ajalugu ja ühiskonnaõpetust õpetav ning kahe aasta eest europarlamendi poolt Euroopa Kodaniku tiitliga hinnatud Dmitri Rõbakov tunnistab, et kasutab ka ise tundides aeg-ajalt Venemaal koostatud materjali.

«Ajalugu õpetab mitte õpik, vaid õpetaja ja kõik oleneb õpetaja professionaalsusest. Ja isegi, kui kasutada mõnd allikat või materjali, mis on koostatud Venemaal, seda tasuks isegi minu arvates kasutada, oskuslikult. 90 protsendi ulatuses ikkagi kasutatakse Eestis viljeldud õppematerjali,» märkis Rõbakov.

Haridusministri sõnul on igal täiendkursusel 10 protsenti muukeelsete koolide õpetajaid. Rõbakovi sõnul võib vähese osalemise põhjus olla ebapiisav keeleoskus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles