SURMAMÕISTETU. Vägistaja ja sarimõrvar ootas surmaotsuse täideviimist 26 aastat. Sadistlik sarimõrvar heitis vanglas hinge

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Eluks ajaks vangi mõistetud Vladimir Tenetov 1999. aastal.
Eluks ajaks vangi mõistetud Vladimir Tenetov 1999. aastal. Foto: Toomas Huik

Kaks Tallinna naist 1992. aastal võikalt mõrvanud ja vägistanud Vladimir Tenetov suri möödunud neljapäeval Tartu vanglas 53-aastasena terviserikke tagajärjel. Et Tenetovi 1994. aasta surmamõistmine mahalaskmise läbi hiljem eluaegseks vanglakaristuseks muudeti, pidi mees surmaotsuse täideviimist ootama 26 aastat.

Vladimir Tenetov, tuntud ka kui Lilleküla mõrtsukas, oli avalikkuse silmis ontlik abielumees ja pereisa, kuid kes viina võttes muutus vägivaldseks.

«Eriti sageli seda ei juhtunud, et mees poleks öösel kodus olnud,» rääkis Tenetovi naine Tatjana 1993. aastal uurijatele. «Ma ei teadnud, et ta mind pettis. Ma ei mäleta, milline võis ta tunne olla nendel õhtutel, kui ta koju tuli. Ükskord tuli ta koju, üleni verine, kuid siis olla teda pekstud. Ta ei ole kunagi endast välja läinud ega minu peale isegi häält tõstnud. Olen temaga viis aastat koos elanud ja ma ei usu seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles