Kanamaja võib olla aia ehe

Copy
Korralik kanamaja lisab elamisse elevust ja aitab katta tervislikku toidulauda.
Korralik kanamaja lisab elamisse elevust ja aitab katta tervislikku toidulauda. Foto: Erakogu/shutterstock/montaaž

Poest või turult saab tänapäeval kätte kõik toidulauale vajaliku, aga ikka ja jälle kuuleme veendumust, et koduaiasaadused on parema maitse ja suurema lisaväärtusega – inimene teab kindlalt, mida ta ise sööb või lastele pakub. Kel vähegi maad ja viitsimist, kasvatab lisaks lilledele puu- ja köögivilju. Miks mitte hankida koduaeda ka munejad kanad?

Samamoodi nagu kodu- ja poetomatil on suur vahe kodu- ja poemunal. Päris igale poole, näiteks korterelamu hoovi kanad ehk ei sobi, naabrid võivad kaagutamist pahaks panna, aga eramaja krundile passivad nad igati, eriti maapiirkonnas.

Mõistagi peavad kanad kuskil elama. Üks võimalus on sisse seada päris eraldi kanamaja. Oma äranägemise järgi või internetist juhiseid otsides saab selle ka ise ehitada, aga kui kuldseid käsi ja tööriistu pole, saab selle tellida. Nõnda on tagatud, et tulemus on silmale nägus vaadata ja munejatele sobilik. Kodu- ja välismaisest meediast leiab fotosid, mis tõestavad, et kanamaja võib olla koguni aia ehteks.

Kanal olgu ruumi

Üks kanamajade ideest innustust saanud ettevõtteid on Põlvamaal tegutsev osaühing Levano, mille põhitegevus on puittoodete ja -ehitiste valmistamine. Väikefirma juhatuse liige Oskar Kuklase ütles, et esimese kanamaja ehitasid nad viis aastat tagasi erakliendi soovil. Kuna tulemus sai huvitav ja sarnaseid tooteid leidis kohalikult turult vähe, otsustati kanamaju laiemale ringile pakkuma hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles